Mig veterligen mitt första öl från det här bryggeriet, beläget ute på Stora Holms säteri på Hisingen.
Den har en rejäl skumkrona när jag häller upp den i glaset. Lukten gör mig lite osäker, vet inte om det här faller i smaken. Kan vara pomeransen som dominerar för mycket.
Men den smakar bättre än den doftar. Fruktigt och ”fräsch” 🙂 Inte så konstigt då den är bryggd med Amarillo-humle (därav namnet). Ganska ”luftig” tycker jag, och väldigt grumlig. Men som sagt, god och riktigt drickbar. Med rätt saker och äta till kan det bli riktigt bra…

Enligt Systembolaget gäller följande:

Fruktig smak med inslag av aprikos, sirapslimpa och pomerans. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

mAril lou APA


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *