För några veckor sedan köpte jag en Dell XPS 13″ 9360R (ver 2 av 9360’an). Den ersatte då min 2 år gamla HP Envy 13-d002no (som i sin tur ersatte en HP Spectre 13-3000eo där grafiken börjat knasa lite väl mycket. En helt vit skärm är inte så där gôrskoj att se).

Jag använder min bärbara datorn i stort sett varje dag och HP’n började visa lite för stora förslitnings-problem-saker, därav mitt köp av Dell’en. Jag tröttnade exempelvis på att datorn dog när det var runt 40% kvar av batteriet, att den blev rätt varm för minsta lilla och att mellanslags-tangenten slutade funka då och då (ett känt fel, som jag förstått, på vissa av HP’s bärbara datorer).

HP’n använder jag förresten numera för att köra i zee Fast ”lane” i Windows Insider-programmet (få lite nya Windows-features som ibland kan vara kul, ibland mindre kul).

Dell XPS 13 9360R

Dell’en har av rätt naturliga skäl inte fått några förslitningsskador (än). Jag har i skrivandets stund haft den i drygt 1 månad, och än så länge har inga fel dykt upp (förutom en blåskärm för några dagar sedan).

Modellen som jag köpte har en i7-8550U 1.80GHz 8’e generationens intel-cpu, 8GB internminne och 256GB SSD. Portmässigt så har jag 2 USB-3, 1 USB-c/Thunderbolt 3 samt 1 minneskortläsare. Det är så man klara sig utan något dongel-härke. Skärmen är på 1980×1080, utan touch.

Dell XPS 13 9360R

Tangentbordet är lätt att vänja sig vid och touchpaden gör det den ska. Man får pilla lite med inställningarna, men när man väl hittar rätt så blir det bra. Får bara försöka vänja mig vid alla kombinationer som finns i Windows 10 numera…

Kom precis på att touchpaden på min gamla HP Envy betedde sig lite väl på slutet. Exempelvis så funkade 2-fingers-klicket (istället för gamla hederliga högerklick på musen) så där bra. Blev oftast ett vanligt vänsterklick istället.

Dell XPS 13 9360R

Något som jag än så långe är extremt nöjd med är batteritiden. Får lätt en 8-9 timmar utan strömkabel samtidigt som det surfas runt (i Chrome) och av mail kollas av (och ibland besvaras). Kanske lite bildredigering i Lightroom också.

Sen spelas det en del spel också. Just nu är det mycket Rise of Nations: Extended Edition. Naturligtvis drar detta en hel del batteri, men en 3-4 timmars spel är inga problem. Rätt ok tycker jag.

Dell XPS 13 9360R

En sak som faktiskt kunde vara bättre är högtalarna. Det skorrar lite om man har på lite volym (typ 50% och uppåt). Inte jättebäst direkt, men något jag överlever. Allt annat funkar så jäkla bra (så här långt) att lite skorr i högtalarn är som en piss i havet 🙂

Dell XPS 13 9360R


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *