Nokia 8 (inte Sirocco)

Jag har under rätt lång tid kört med Windows på mina telefoner. Började med en HTC Radar, som fortfarande finns kvar här hemma. Den ersatte min dåvarande iPhone (som jag tröttnat på).

HTC’n var kul under något år eller så, kan vara att jag bytte till en (om jag minns rätt) Nokia Lumia 920 när Microsoft släppte Windows 8 för telefoner. Sen följde det lite olika Lumia-modeller, den senaste jag använde skarpt var (och till viss del är) min Lumia 950. Den telefonen använder jag fortfarande, men bara för att dela internet över 3G (lång historia kort: jag har bara ADSL-koppling där jag bort just nu med sketdålig ut-hastighet. Använder därför mitt gamla fri-surf-över-3G-abonemang från Telenor som jag haft i snart 12 år).

Hur som haver, min Nokia 8 köpte jag för några veckor sedan efter att ha testat en Nokia 5 under några månader. Nokia 5’an var jag inte jättenöjd med. 16GB’s lagring kommer man inte långt med… Och så startade den om sig titt som tätt.

Och jag kan väl säga att den här telefonen har funkat än så länge riktigt bra. Det är ju ren Android på den exempelvis så uppdateringar och annat kommer när de ska (kör Android 8.1 på min telefon). Batteritiden är exemplarisk. 2 dagar utan laddning är inga problem vid normalt användande (vad nu ”normalt” är då förstås…).

Snabb är den också, tillräckligt snabb för mitt användande i alla fall. Och som grädde på moset så startar den inte om sig titt som tätt…

En av anledningarna till att det blev Android efter ha kört Windows är att det är lättare att installera Cortana där jämfört med iOS. Cortana är  Microsofts ”personliga assistent” och något jag kör på mina datorer.

Men varför detta tjôt om Cortana då? Jo, med hjälp av Cortana kan jag få notifieringar till datorn om exempelvis missade samtal. Eller svara på sms (här var det dock mycket bättre när jag hade en Windows 10 Mobil. Då använde man Skype som sms-app och den synkade med Skype i datorn). Kort sagt, en go sak att ha. Speciellt när man är så inne i Microsoft-träsket som man är…

Och naturligtvis så använder jag Microsoft launcher som launcher (eller vad det nu heter på android-språk). Funkar finfint, även om jag hade några små konstigheter med den på Nokia 5’an.

Sen har jag testat Next Lock Screen, också den från Microsoft. En annan låsskärm alltså (en den som är default). Men det funkade så där bra. Åtminstone om du kör Android 8.1 på telefonen. Saker och ting slutade helt plötsligt att synas, musik-kontrollen exempelvis.

Dumt…

Nokia 8

CPU: Snapdragon 835
RAM: 4GB
Lagring: 64GB
Skärm: 5,3″ WQHD på 2560×1440
Kamera: 13 Megapixel, kan filma i 4K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.