Att gå från Macbook Pro till Dell XPS

Jo, jag är en av få (?) fotografer som valt att gå från Apples Macbook Pro till att använda Dell XPS (och därmed Windows 10) istället. Macbooken jag hade var en 13’are från 2015 med 512GB HDD och 16GB RAM.

Varför kanske du frågar dig själv (om nu någon förutom jag själv kommer se detta)… Varför skulle någon frivilligt sluta använda Apples gåva till mänskligheten, speciellt om man är ”kreativ” (i mitt fall så jobbar jag som bröllopsfotograf då och då).

Jo, jag började tröttna på att CPU-fläkten jämt och ständigt gick igång (och lät som ett mindre jetplan). Och att hårddisken hela tiden blev full (inte datorns fel dock). Och GPU’n kunde vara bättre. Det sista var mer mitt eget fel. Jag skulle ha köpt 15’arn istället. Men den modellen var rätt dyr 2015.

Och Macbook Pro 15’arn blev inte billigare direkt i nästföljande årsmodeller, då alla portar ersattes av USB-C (Thunderbolt 3 på Apple-språk, typ). Runt 37000 kr ville Apple ha för en modell som med lite tur skulle passa. Kollade runt och det fick istället bli en Dell XPS 15 9560 för lite drygt 10 000 kr lägre pris, inklusive mer minne (32GB istället för 16GB). Det är datorn till höger i bilden nedan som numera är min primära bildredigerarburk.

Den till vänster är min nya sitta-med-datorn-i-knät-framför-tv’n-dator, en Dell XPS 13 9360R. Nyinköpt är den också. Och så här långt har den uppfyllt alla mina små krav…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.