Solid Explorer File Manager

Jag har på sistone letat efter en riktigt bra filhanterare för Android, mest för att ha på mina 2 Samsung surfplattor (Tab S6 och Tab S7+). Ska man försöka få surfplattan att bli en laptop-ersättare så behövs det en bra filhanterare.

Den filhanterare som följer med hos Samsung (kallad Mina filer) är ok, men kunde vara bättre. Främst när man öppnar filer från en nätverksserver (beroende på vad det är för filer då förstås). Jag saknar exempelvis tumnaglar på bilder eller videofilmer. Eller att det tar vääääldigt lång tid att spela upp en videofilm.

En googling på typ ”Best file manager android” gav att Solid Explorer från NeatBytes var ett bra alternativ. Det fanns ett gäng andra alternativ, men den här visade sig funka bäst för mig.

Med Solid Explorer kan du lägga till diverse filservrar (via ftp, sft, smb etc) och, naturligtvis, ett gäng molntjänster. Du kan exempelvis lägga till flera OneDrive-konton (och jag antar du kan göra samma sak med Google drive och exempelvis Dropbox). Inte helt jättedumt, enligt mig.

Och framför allt, jag fick tumnaglarna tillbaka. Plus att det går lika snabbt att spela upp en videofilm som det gör på datorn.

Men hur funkar filflytteri och sånt då? Jo, i och med att du kan ha 2 mapp-fönster öppna så är det rätt enkelt att flytta (eller kopiera för den delen) filer fram och tillbaka. Du kan dra filer mellan de olika mapparna, och får då frågan om du vill kopiera eller flytta filen/mappen.

Jag valde att köpa loss appen innan de 2 veckornas test-tid hade förflutit. Istället för 30 kr så ville man ha 20 kr. Trevligt, även om Solid Explorer klart är värd även 30 kr…

Det enda ”felet” jag hittat än så länge är att man inte kan bokmärka en mapp i nätverket som ligger en ”bit in” – typ server-mapp-mapp, men det har väl mer med hur man lagt upp mappstrukturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *