Feem – enklaste sättet att dela filer från din telefon till datorn – men inte tvärtom

Feem är en app/program som jag använt en del på sistone. Har börjat filma lite med telefonen, men vill redigera dessa på datorn. Och då vill man ju så enkelt som möjligt föra över filmerna till just datorn.

Hade man haft en telefon och datorn från Apple hade det varit en smal sak att ordna – använd bara AirDrop. Men nu har jag inte det utan har en Samsung Galaxy S10e och ett gäng Dell XPS-datorer med Windows 10.

Vad göra…

Feem – min nya favorit

Jo, efter lite letande och tips på nätet hittade jag Feem, som är i min värld så nära AirDrop man kan komma. Det finns andra alternativ också, exempelvis Samsung Flow, men ingen av de andra har för mig en key feature som Feem har; ha tjänsten igång automagiskt i bakgrunden på datorn.

Att först behöva starta upp appen/programmet på datorn och sen dela filerna från telefonen är inte optimalt tycker jag. Då kan man lika gärna bara ta och koppla in den gamla hederliga kabeln mellan telefon och dator istället.

Jag vill kunna sitta med telefonen, välja vilka filer som ska delas och sen, typ, dela dom till datorn som automatiskt tar emot dom. Med Feem kan du det då klienten du installerar på datorn kan autostartas när du loggar in i Windows.

Najs 🙂

Du kan också dela filer via Din telefon-appen, både från datorn till telefon och tvärtom. Men det är ”bara” om du använder fliken Telefonskärm (där du ser din telefons skärm på via datorn). Jag har inte sett något om hur du gör för att dela från telefonen till datorn, utan att behöva sitta vid datorn.

Men att dela från datorn till telefonen via Feem är inte riktigt lika enkelt. För då behöver du starta upp appen först. Då är fildelningen via Din Telefon det enklaste alternativet tror jag. Men det händer o andra sidan inte lika ofta, så den uppoffringen kan man ju ta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *