Tvättade soffan – textiltvätt som funkade

För nästan exakt 2 år sedan, när en gosse skulle somna efter en rätt blöt fest här hemma, fick nämnda gosse för sig att ropa på Ulrik.

Och som han ropade!

Lång historia kort: Soffan som stod i närheten blev rätt fläckig och en uppblåsbar madrass fick släpas ut på gräsmattan och spolas av (fåglarna blev mätta i alla fall :-)) Soffan fick besök av en dammsugare också…

Men… Nu, 2 år senare, kom tanken tillbaka att man kanske skulle försöka få bort fläckarna som aldrig försvann. Jag använder inte den här soffan dagligen, eller ens månadsvis (eller ens årsvis), men det blir ändring på det nu. Är tanken i alla fall.

Efter lite sök på allas vår vän Google så hittade jag den här sidan – https://www.myrorna.se/hem-prylar/tvatta-textil-pa-mobler/

Börja med att dammsuga av soffan. Har du ett möbelmunstycke till din dammsugare så kan du använda det. (en smalare med borste).
Blanda vatten med 1/10 ättika och pensla över fläckarna försiktigt som förbehandling.
Sedan tar du det som du använder som tvättmedel (Såpa, galltvål eller annat tvättmedel helst med miljömärkning) och tvätta fläckarna. Var försiktigt med mängden vatten du använder på stoppade möbler.
Låt självtorka.

Sagt och gjort. Fram med ättika, en pensel, 2 skålar, och en svamp. Hade ju inget att förlora 🙂

Och med resultatet i hamn så tycker jag det blev rätt bra. Efter ett halv dygns’ish torktid så ser det ut som på bilderna nedan. Tog och dammsög bort ränderna efter tvättytorna.

Nöjd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *