Varför välja Android istället för iphone

För några år sedan stod jag i kvalet med att välja att antingen köpa en ny iPhone eller välja en android-telefon. Jag behövde byta ut min dåvarande Windows phone-telefon, även om det tog vääldigt mycket emot att göra det. Var extremt nöjd med systemet, men det fanns ju inga appar att tala om. Integrationen med Windows på datorn funkade dock klockrent.

Valet föll på Android då iPhone är mer låst till Apple’s datorer och surfplattor och jag använder Windows här hemma.

Det blev en billig android-telefon som inhandlades (en Nokia 5). Billig för att jag ville testa och se hur det funkade (och inte spendera allt för mycket pengar om det inte blev bra).

Kort historia inte jättelång: Mitt val var rätt och nu (några år och telefoner senare), så känns det fortfarande rätt. Kanske mer nu än för 3 år sedan…

Och vad fällde avgörandet (om nån nu undrar)? Tja, ihopkopplingen mellan telefon och dator (och att jag kör som sagt Windows, och inte MacOS). För mig spelade det ingen roll om huruvida det ena eller andra systemet var bättre, rent tekniskt eller hårdvarumässigt. Mitt val av datorOS styrde val av telefon.

Använder du Windows = Android-telefon.

Använder du MacOS = iPhone.

Varför kanske nån undrar nu. Svar på frågan är att jag har under de senaste åren försökt bygga ett litet eget ekosystem, liknande Apples. Helt samma blir det aldrig, men det är inte så långt ifrån nu.

När man väl vant sig, är det riktigt najs att på datorn få notifieringar om att nån exempelvis ringer dig. Sen är det såååå mycker enklare att svara på ett meddelande via ett riktigt tangentbord än via telefonen (tycker en 46-åring). Att enkelt kunna dela filer mellan telefon och dator (filmer, foton, dokument etc), att synka dokument mellan enheterna. Att börja på telefonen och slutföra på datorn (eller tvärtom). Alltså det man får om man köper in sig i Apples ekosystem.

Men, jag kör som sagt Windows. Och då finns det ju bara ett alternativ om man vill ha det ovanstående…

Rätt enkelt egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *